Pelan jana semula

3 FAEDAH AWESOME YANG PEMAIN HARTANAH DAPAT DARI PELAN JANA SEMULA EKONOMI NEGARA

ย 

๐—๐—ข๐—  ๐—ž๐—œ๐—ง๐—” ๐—ง๐—˜๐—ก๐—š๐—ข๐—ž.

ย 

Baru je tadi live di TV Perutusan Khas Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) daripada Perdana Menteri YAB Tan Sri Muhyiddin.

Apa yang dapat naim hadamkan , ini adalah untuk merancakkan semula pasaran hartanah kita dan juga menjadi peluang kepada para pembeli . Sangat menarik !!!

ย 

3 STRATEGIย  DIBAWAH PELAN JANA SEMULA

ย 

๐Ÿญ ๐—ž๐—˜๐— ๐—ฃ๐—˜๐—ก ๐—ฃ๐—˜๐— ๐—œ๐—Ÿ๐—œ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ฅ๐—จ๐— ๐—”๐—›

ย 

Ia Kembali dengan memberi keuntungan kepada pembeli dengan mendapat pengecualian duti setem ke atas surat cara pindah milik dan perjanjian pinjaman bagi pembelian rumah atau hartanah bernilai RM300K hingga RM2.5 juta.

Untuk duti setem terhad kepada 1 juta pertama nilai rumah. Manakala duti setem sepenuhnya diberikan ke atas perjanjian pinjaman.

Dalam erti kata lain , yang kos korang bayar dekat lawyer tu , kos duti tu tak dimasukkan dan kos akan jadi rendah , dahulu tertakluk pada pembeli rumah pertama je.

Tertakluk bagi rumah baru atau โ€˜New Developmentโ€™ dan tertakluk kepada syarat pemberian diskaun sekurang-kurangnya 10% oleh pihak pemaju.

๐Ÿฎ ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—š๐—˜๐—–๐—จ๐—”๐—Ÿ๐—œ๐—”๐—ก ( ๐—–๐—ž๐—›๐—ง ) ๐—–๐—จ๐—ž๐—”๐—œ ๐—ž๐—˜๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ก๐—š๐—”๐—ก ๐—›๐—”๐—ฅ๐—ง๐—” ๐—ง๐—”๐—ก๐—”๐—›.

Ni bagi pemilik rumah yang hendak menjual rumah , pemilik akan dapat penuh tak perlu bayar cukai keuntangan kita jual rumah.

๐Ÿฏ ๐—›๐—”๐—— ๐—ฃ๐—˜๐— ๐—•๐—œ๐—”๐—ฌ๐—”๐—”๐—ก ๐—•๐—”๐—š๐—œ ๐—ฃ๐—œ๐—ก๐—๐—”๐— ๐—”๐—ก ๐—ฅ๐—จ๐— ๐—”๐—› ๐—ž๐—˜๐—ง๐—œ๐—š๐—”

Ini hanya untuk rumah 600K keatas saja , selalu bila nak beli rumah ketiga pinjaman yang boleh dibuat adalah 70% tapi sekarang dah bole 90% tak perlu lah nak keluarkan duit cash yang banyak

Shares0

Compare listings

Compare